GÜNCEL

Billboardlardan üniversite beğenin! Özel üniversiteler Urfa’da öğrenci peşinde!

YKS tercihleri 5 Ağustos’ta başlıyor. Şanlıurfa’dan birçok öğrencinin tercih ettiği başta Kıbrıs olmak üzere birçok özel üniversite billboardlara reklam vermeye ve duyurulara başladı.

ÖSYM tarafından 2021 YKS sonuçları ve tercih kılavuzunun açıklanmasının ardından adaylar bu kez tercih heyecanını yaşayacak. 05-13 Ağustos 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek tercih işlemlerinde adaylar aldıkları puan ve yüzdelik dilimlerini göz önünde bulundurarak tercihlerini gerçekleştirilebilecek.

KIBRIS ÜNİVERSİTELERİ URFALILAR İÇİN CAZİP OLDU

Son yıllarda düşük puan alan ama üniversite okuma hayalini gerçekleştirmek isteyen birçok Şanlıurfalı için Kıbrıs’taki üniversiteler cazibe merkezi oldu. Komşu kent Gaziantep’ten uçak seferlerinin olması, eğitim ücretlerinin Türkiye’deki özel üniversitelere nazaran daha makul olması, Urfa’daki birçok öğrencinin adadaki üniversiteleri tercih etmesinin nedenleri arasında yer alıyor.

ANTEP’TEKİ ÜNİVERSİTELER DE URFA’DAN ÖĞRENCİ BEKLİYOR

Kıbrıs’taki üniversitelerin yanında Ukrayna, Romanya, Kazakistan, Azerbaycan ve Rusya’daki üniversiteler de Şanlıurfalı öğrencilerin tercih ettiği yer arasında yer alıyor. Yine bunun yanında komşu kent Gaziantep’teki özel üniversiteler de Şanlıurfa’dan öğrenci kapma yarışında olanların başında geliyor.

HUKUK İLK SIRADA GELİYOR

Şanlıurfalı öğrencilerin Kıbrıs’taki üniversitelerde tercih ettikleri bölümlerin başında hukuk geliyor. Belli bir yüzdelik dilimine girme şartının getirildiği hukuk fakülteleri için Türkiye’de okuma imkanı bulamayan Şanlıurfa’daki birçok öğrenci Kıbrıs’taki özel üniversitelere gidiyor. Hukuk fakültelerinin yanında, çocuk gelişimi, Türk Dili ve Edebiyatı, psikoloji gibi bölümler, Urfalı öğrencilerin Kıbrıs’ta yoğunlukla tercih ettiği bölümler arasında yer alıyor.

KIBRIS’TAKİ ÜNİVERSİTELERİN EĞİTİM ÜCRETİ NE KADAR?

Genel-geçer bir ücretin olmadığı Kıbrıs’taki üniversitelerin birçoğu yüzde 100, yüzde 75, yüzde 50’ye varan burs imkanlarını öğrencilere sağlıyor. Bu burslar da öğrencinin almış olduğu puan, girdiği yüzdelik dilimi ve tercih sıralaması gibi etkenler göz önünde bulundurularak belirleniyor.  

TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLIYOR?

ÖSYM’nin takvimine göre 2021 YKS tercih işlemleri, 5 Ağustos 2021 tarihinde başlayacak. ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yapacak adaylar tercihlerini 05-13 Ağustos 2021 tarihleri arasında kılavuzda yer alan kurallara uygun yapabilecek. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler dikkate alınmayacak. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen ve elden verilen tercihler geçerli sayılmayacak.

TV Urfa

LEAVE A RESPONSE