GÜNCEL

Urfa’daki mevcut adliye binasını da su basıyor iddiası!

Yeni Şanlıurfa Adliyesi yapımı için kazılan alanda su çıkarken mevcut binanın bodrum katını da suyun bastığı öne sürüldü.

Mevcut Şanlıurfa Adliyesi’nin yetersiz kalması nedeniyle geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan ve projesi onaylanan yeni bina yapımı için çalışmalar başladı. Yeni bina için kazılan alanda suyun çıkması kentte gündem oldu. Ancak temeli kazılan alanın hemen yanında bulunan mevcut adliye binasının bodrum katını da suyun bastığı iddia ediliyor.

ALAN TARIM ARAZİSİ

Mevcut Şanlıurfa Adliyesi de etrafından birçok yapı tarım arazisi konumunda bulunuyor. Kentin güneydoğu yönünde bulunan ve geçmişte birinci sınıf tarım arazisi olarak nitelendirilen alanın imara açılmasıyla başta stadyum olmak üzere, ŞUTİM gibi daha birçok kurum ve kuruluşun hizmet binaları inşa edilmeye başlandı.

UZMANLARA GÖRE TEHLİKE ARZ EDİYOR

Adliye binası için çalışmaların başladığı alanda suyun çıkması uzmanlara göre tehlike arz ediyor. Binanın sürekli su çekeceğini öne süren uzmanlar, bunun da hem binanın temeline zarar vereceğini hem de bodrum katların rutubet ve koku nedeniyle kullanılamayacağını kaydediyor.

TV Urfa

LEAVE A RESPONSE